tlkhelp.be-logo

☎ VDAB Jobs

vdab werk zoeken
Beoordeel dit bedrijf a.u.b.
0 / 5

Your page rank:

0800 30 700 (gratis)

+32 2 508 38 11 (vanuit het buitenland)

Elke werkdag van 8 tot 19 uur

Hoofdzetel VDAB
Keizerslaan 11,
1000 Brussel, België
tel: 02 506 15 11

Inhoudsopgave

VDAB Jobs: de manier om aan werk te geraken

Ben jij op zoek naar een job? De overheidsdienst VDAB beschikt nog altijd over het grootste jobaanbod in Vlaanderen. Je leert hier meer over hoe VDAB (jobs) werkt.

VDAB: jobs, en nog zoveel meer

VDAB is een letterwoord dat staat voor Vlaamse Dienst voor ArbeidsBemiddeling. Wie in Vlaanderen VDAB zegt, denkt waarschijnlijk aan werkaanbiedingen of werk zoeken. De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling is een dienst die iedereen kent, maar niet iedereen komt er graag mee in aanraking. Vaak leren de klanten en gebruikers van deze dienst de VDAB alleen kennen nadat ze werkloos zijn geworden of, indien het bedrijven betreft, enkel nadat ze de vacatures voor een knelpuntberoep niet kunnen invullen. Maar de VDAB is meer dan alleen maar jobs en vacatures. Uiteraard blijven de VDAB vacatures het hoofdaandeel van de dienst uitmaken, maar je kunt ook VDAB opleidingen volgen of, met oog op het vinden van werk, begeleiding op maat krijgen bij de VDAB.

VDAB vacatures

De dienst VDAB vacatures is wellicht de meest gekende dienst van de VDAB. Van oudsher heeft de VDAB de reputatie van vacatures op te dringen bij de werkzoekenden. Wat veel werkzoekenden en al dan niet uitkeringsgerechtigde werklozen vergeten, is dat de dienst VDAB vacatures ook de mogelijkheid biedt om op vrijwillige basis naar werk te zoeken. Een vrijwillige inschrijving bij de VDAB is gratis en kan ook online gebeuren, wanneer het moeilijk is om je persoonlijk bij de dienst aan te bieden.

VDAB opleidingen

Behalve voor vacatures is er ook de dienst VDAB opleidingen. Deze opleidingen kunnen gevolgd worden in combinatie met een RVA – uitkering (werkloosheidsuitkering). Vaak worden deze VDAB opleidingen aangeraden door de arbeidsbegeleiders van de VDAB, maar werkzoekenden hebben ook de mogelijkheid om zelf in de databank te zoeken naar opleidingen die aansluiten bij hun interesses of die zorgen voor werkzekerheid. Soms vraagt de VDAB dat je een bepaalde opleiding zou volgen om dat die bepaalde VDAB opleiding zeer veel werkzekerheid biedt of opleidt tot een knelpuntberoep.

VDAB openingsuren

De VDAB is een overheidsdienst die open is voor het publiek van maandag tot en met vrijdag. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is de dienst te bereiken tussen 9 uur en 12 uur en tussen 13 uur en 16 uur. Op woensdag is de dienst open voor het publiek tussen 9 uur en 12 uur. Dit betekent dat de VDAB openingsuren voornamelijk kantooruren zijn. Dit is ook logisch omdat de dienst zich grotendeels tot werklozen en werkzoekenden richt en niet tot werknemers die reeds  tewerkgesteld zijn. Voor mensen die reeds werken, maar van werk wensen te veranderen, kunnen de VDAB openingsuren een grote struikelblok vormen.

VDAB telefoonnummer

Wie zich niet persoonlijk bij de VDAB kan aanbieden, kan de dienst ook telefonisch bereiken via het centrale nummer 025083811. Dit telefoonnummer kan zowel door klanten als door bedrijven gebruikt worden om informatie in te winnen bij de VDAB. Wanneer u het nummer belt, is het wel belangrijk dat je je klantnummer en je rijksregisternummer bij de hand hebt. Zo kan de ambtenaar aan de andere kant van de lijn gemakkelijker je dossier terugvinden. Zit je met vragen? Weet je niet goed wat de VDAB voor jou kan betekenen? Wil je een afspraak maken met je arbeidsbegeleider? Dit kan je allemaal regelen dankzij het VDAB telefoonnummer 025083811

VDAB contact

Wil je contact opnemen met de VDAB, dan kan je dan op verschillende manieren doen. Je kunt met of zonder afspraak langsgaan tijdens de openingsuren, je kunt het nummer 025083811 bellen of je kunt een e-formulier invullen op de website. Een VDAB contact is vrij gemakkelijk te plannen.

VDAB: beoordeling

Voordelen:

  • Gratis
  • Kwaliteitsvacatures
  • Mogelijkheid tot loopbaanbegeleiding
  • Mogelijkheid tot het volgen van opleiding
  • Garantie op een wettelijk arbeidscontract

Nadelen

  • Bureaucratische overheidsdienst
  • Weinig flexibel
  • De diensten zijn soms gebonden aan het recht op een uitkering
Kortom, de VDAB heeft veel meer te bieden dan jobs alleen. De VDAB is een overheidsdienst waarvan de werknemers ambtenaren zijn die zich aan bepaalde geplogenheden moeten houden. Dit heeft voor gevolg dat de arbeidsbegeleiders die de werkzoekenden begeleiden soms niet alles uit de kast kunnen halen. In hun begeleiding zijn ze namelijk gebonden aan de regels en reglementen die vastgelegd zijn in wetten en decreten. Toch blijft VDAB Jobs een van de bekendste en meest gebruikte overheidsdiensten.